Обърнете се за помощ към природата, която крие много и полезни рецепти за красива коса, сред които и такива, включващи мед и канела.

Медът е истинско съкровище. Той е богат на желязо, витамини и микроелементи, почти на сто процента е съставен от протеини и въглехидрати. Дори се смята, че съдържа и малки количества злато, което може би обяснява златистия му оттенък. Медът е високо ценен заради антибактериалните и хранителнити си свойства. За това и маските за коса, съдържащи мед, просто не могат да ви навредят.

Канелата е подправка със сладникав аромат, която съдържа танини, укрепващи структурата на косъма и подобряващи циркулацията на кръвта. Благодарение на това, косата расте по-бързо и става по-силна.
Маските с мед и канела правят косата красива, пухкава и копринена. От меда тя става искряща, а от канелата ароматна.

Маска за обем с мед и канела

Косата трябва да бъде чиста. Един яйчен жълтък се смесва добре с чаена лъжичка канела и чаена лъжичка мед. След това, получената кашичка се разтваря в чаша топло мляко.

Маската се втрива в корените на косата с масажни движения и се оставя за 40-60 минути, след което косата се изплаква с топла вода. Ако не можете да измиете маската напълно, използвайте шампоан. С тази маска косата става пищна и блестяща.

Маска за подобряване растежа на косата

Смесват се 3 супени лъжици течен пчелен мед, една чаена лъжичка канела на прах, щипка черен пипер и 6 супени лъжици зехтин. Съставките се загряват на водна баня, за да могат да се разтворят и да се получи еднородна смес.

Топлата смес се нанася в корените на суха коса. Самата коса по цялата й дължина се намазва с растително масло, мед или балсам. Главата се увива с кърпа и маската се държи в продължение на 2-3 часа. След това косата се измива с мек шампоан с балсам.