Прическата с обем е топ тенденция за стайлинга през 60-те и 70-те години, любима визия на световноизвестните звезди за приеми и премиери и запазена марка на всяка смела и чувствена дама.

Но за съжаление, прическа с обем не може да се постигне с лекота при всяка коса.

Ако и вие срещате трудности, не се отчайвайте. Има няколко ефектни трика, с които да придадете на косата си обем от корените до върховете й.

Вероятно сте ги чували, чели за тях и дори сте ги пробвали. Нашата цел е да ви ги припомним, защото както знаете „Повторението е майка на знанието.” Сезонът на красивите коси е тук, затова не правете никакъв компромис с визията на гривата си.

А ето ги и съветите:

- Когато миете косата, трябва да обърнете внимание на корените. Масажирайте ги енергично, но без да сте груби.

- След това изсушете косата, като наведете главата си надолу, и придайте желаната форма.

- С фиксаторна пяна за обем прическата ще изглежда буйна, без значение дали е къса, или дълга.

- За оформянето използвайте кръгла четка, като навивате на нея всеки кичур и я държите, докато косата се изсуши напълно.

- Започвайте винаги от тила към челото. Не прекалявате с гелове или фиксаторни пени, които я правят тежка.

- Ако трябва да си легнете с мокра коса, което е ужасно, защото можете да изстинете, а косата ви да изсъхне в неестествени пози, по-добре сложете няколко ролки. Не много, три-четири са достатъчни. Резултатът на другия ден ще е готова прическа без усилие.

- Има прически, с чиято помощ косата изглежда по-обемна. Филирането, подкъсяването на етажи – все похвати, с които фризьорът ще повдигне косата визуално.