Чували ли сте израза, че бръчките пазят спомените за всичките ни усмивки и тревоги? А, че са проява на мъдрост?

И въпреки това - коя от нас би предпочела да изглежда мъдра вместо млада?

Как се появяват бръчките?

Лицевите бръчки са гънки, образувани върху кожата от мускулни съкращения - по време на смях, мръщене, ядосване или тъга. Те се наричат „мимически” и започват да издават нашата емоционалност между 25 и 30 годишна възраст. Докато кожата е млада, тя е жизнена и еластична, благодарение на молекулите колаген и еластин, които са в изобилие. С възрастта процесите на регенерация в организма ни се забавят, кожата губи способността си да задържа влага и да синтезира необходимите й вещества. Колагеновите влакна се разреждат и отслабват, еластичността се губи и кожата „повяхва”. Допълнително влияние оказват стресът, небалансираното хранене, тютюнопушенето и дори градският въздух.



Можем ли да върнем младежкото излъчване на лицето си? Да, с помощта на експертите в Хил клиник и технологии от последно поколение. В дерматологичното отделение на Хил клиник се залага на утвърдените нехирургични естетични процедури за подмладяване на лицето и тялото.

Elos – неоперативен лифтинг - естетична процедура за стягане на кожата. Технологията Elos е абсолютно безопасен, нов метод за стягане на кожата без никакви увреждания и най-добрата алтернатива на хирургическата намеса.
Чрез нея се изглажда, тонизира и повдига кожата на лицето, шията и ръцете. Стимулира производството на нов колаген, изглажда се овалът на лицето и се заличават бръчките. Процедурите са неболезнени и бързи – неслучайно го наричат „лифтинг в обедната почивка”

Elos – фотоподмладяване - най-ефективен метод за подмладяване и неоперативно изглаждане на лице, гърди, клепачи, чело, скули. Премахва всякакви следи на времето: бръчки, пигментации от различен произход, съдови дефекти, белези, отоци и тъмни кръгове около очите. Задейства естествените механизми на организма, едновременно активира дълбоките и повърхностни слоеве на кожата, без да нарушава цялостта й.

Palomar - лазерен ресърфейсинг - заличава дълбоки бръчки и изглажда силноизразени белези по лицето и тялото. Лазерът е предназначен за фракционно, неаблативно (третира кожата в дълбочина, без да наранява или изгаря повърхностния й слой) подмладяване на кожата. Подходящ е за много други кожни несъвършенства - мелазма, белези от акне, хирургически белези.



Плазмотерапия или клетъчна терапия - подмладяване със собствени клетки.
Използват се онези клетки от нашата кръв, които отговарят за заздравяването на рани, порязвания и охлузвания - тромбоцитите. Кръвта се подлага на специална обработка и като резултат клетките се концентрират в плазма. Дерматологът на Хил клиник използва този полезен "коктейл" от клетки за подмладяване и освежаване на кожата. Инжектирани с много тънка и къса игличка в кожата, те веднага започват да стимулират възстановяването на увредените тъкани.

Плазмотерапията позволява да се изгладят бръчките, да се подобри релефа на лицето, да се заличат следите от акне, белези, стрии. Процедурата е изключително ефективна и при оредяване на косата.

Хиалуронова киселина, или филъри
. Използва се в дерматологията за иглаждане на бръчки или оформяне на устни. Хиалуроновата киселина е естествена съставка за организма и оказва положително въздействие върху кожата като овлажнява кожата и повишава нейната защита от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Процедурата е съвсем кратка и безболезнена - отнема около 30 минути, но за съжаление не трае вечно - действието на филърите е между 8 и 12 месеца.

Ботокс - със своето локално-паралитично действие, той „блокира” мускулите, които карат кожата ни да се бръчка. Посредством отпускането и изглаждането на отделни лицеви мускули, видимо се изглаждат бръчките около очите ("пачи крак"), челото, между веждите (т.нар. "гневна" бръчка). Поставен правилно от опитен специалист, ботоксът не „бетонира” лицето, и то не губи изразителност. Така отново можем да се смеем, мръщим или изглеждаме учудени без при това дълбоките линии на времето и емоциите да се отпечатват на лицето ни.



Модерните технологии ни позволяват да задържим младостта без да застрашаваме здравето си. Консултацията с експерт-дерматолог в Хил клиник е безплатна.

Телефон за контакт: (02) 439 31 31