Булчинските парфюми се делят на четири основни групи – флорални, цитрусови, дървесни и ориенталски.

Всичко е въпрос на лично усещане и избор на аромат, който ще зарадва не само булката, но всички гости ще я свързват с тази нежна миризма.

Флоралните парфюми съдържат жасмин, роза, бял цвят. От всички категории именно флоралната група, с ухание на цветя, се ползва с най-голяма популярност. Тези аромати са особено женствени.

Те имат важното качество да се съчетават добре с аромата на булчинския ви букет. Това е нещо, което трябва да съобразите.

Повечето булки се спират на парфюми от този тип.

Свежите парфюми ухаят на цитрусови плодове, зелени листа или на морски бриз.

В цитрусовите аромати преобладават етеричните масла от кората на лимон, бергамот, грейпфрут, портокал.

Ако булчинската ви рокля е семпла, това е вашият аромат. Той е лек, ненатрапчив. Ще подхожда на цветята и със сигурност няма да подразни половинката ви, дори да не е го е помирисвал никога преди това.

Четете още: Прекрасна и стилна сватбена колекция от Temperley London

Ароматите с дървесен привкус съдържат в себе си нотки на мускус, билки, гора. Те са доста тежки и сякаш излъчват топлина и подканват околните да ви прегърнат. Страхотно попадение са, ако сватбата ви е през зимата. Ако е лятна, стойте далече от тези парфюми.

Миризмата става още по-тежка и натрапчива от топлината и има обратното въздействие върху хората около вас. Все пак не искате гостите да избягат от вас, нали?

Ориенталско-цветните парфюми имат традиционната основа от сладки, пудрени миризми с цветeн или цветно-подправков завършек (като карамфил).

Това са силни парфюми, чиято дълбочина идва от упойващата миризма на мускуса, ванилията и скъпоценната дървесина, съчетани подходящо с екзотични цветя или подправки. С такъв парфюм ще фокусирате вниманието на околните върху себе си.

Четете още: Нежни сватбени рокли от Laure de Sagazan