Определено през лятото сме по-мързеливи от обикновено и предпочитаме бързото готвене.
Неведнъж сме чували, че то не е особено ефектно или отстъпва като вкус, обаче никога не сме били съгласни с това твърдение.
И имаме поредното доказателство в наша полза – предястие с бекон и яйца, което се приготвя бързо, но е безотказно вкусно.
Необходими продукти за 6 порции:
6 резена бекон, не много тлъст
3 средно големи яйца
125 милилитра течна сметана
1 супена лъжица босилек, с връх
20 грама настърган пармезан
морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Вземете 6 формички за мъфини с вместимост около 100-125 милилитра (по-малки са от купичките за крем-карамел, но и такива могат да се използват) и ги намажете с малко мазнина. Сложете във всяка парче бекон, така че да покрие дъното и стените на формата.
Разбийте в купа трите яйца, сметаната, пармезана и босилека. Овкусете със солта и черния пипер и разпределете получената смес във формичките.
Печете в предварително загрята до 160-180 градуса фурна за 12-15 минути или докато забележите, че яйцата са готови. Сервирайте с хрупкави брускети с масло или филийки черен хляб.