В средата на месец март от Холивуд дойде неочакваната новина, че актрисата Чарлийз Терон реши да стане майка и осинови момченце на има Джаксън.

Това няма как да не ни радва – допреди това звездата се обявяваше за „чайлдфри“ (човек, не желаещ да има деца) и твърдеше, че жените, решили се да станат майки са истински героини. Сега обаче хубавицата е на друго мнение: „Това е прекрасно, благодаря на всички за писмата с поздравления и пожелания. Винаги съм искала да бъда майка и се радвам, че го направих по моя си начин“. Терон даже призна, че е заобичала пелените! Ето колко лесно една „чайлдфри“ активистка се превърна в любяща майка.

Кои от известните личности бихме искали да последват примера й?

Много звезди, избрали да изживеят живота си без деца, открито споделят убежденията си пред репортерите. Някои обясняват решението си с това, че за тях кариерата е по-важна, други път просто се чувстват по-щастливи сами.

„Дори и само едно дете, тичащо из градината на вилата ми, може да ме изнерви. Определено не съм най-добрият кандидат-баща. Ако някога поискам да бъда заобиколен от огромно семейство с деца, просто ще поканя Брад и Анджелина на гости за известно време, за да ми напомнят, защо съм толкова щастлив без деца“, говори шеговито по темата известният секссимвол Джордж Клуни.



„Никога не съм била обсебена от идеята за майчинство. Предпочитам да бъда страхотна леля за племенниците ми“, казва Рене Зелуегър. Режисьорът Куентин Тарантино пък поставя на първо място киното, но не се отказва от надеждата да стане някой ден щастлив баща. „Не казвам, че няма да се оженя и да имам деца, преди да стана на 60 години, но засега съм направил точно този избор. За мен сега е времето, през което трябва да правя филми“, заявява Тарантино.

Много звезди се отказват от майчинството заради собствения си характер и вътрешните си страхове. Например Ева Мендес, която призна, че се страхува да има деца заради повишеното внимание на папараците към персоната й. Но това не е единствената причина. „Обожавам малките палавници, но при това обичам да спя до късно, а и постоянно се тревожа за всичко“. Подобни съображения има и актрисата Лара Флин Бойл. „Обичам децата и мъжете, но не мога да си представя да посветя живота си на някои от тях. Сигурно съм твърде егоистична“, казва звездата.



Впрочем освен признанията за собствената егоистичност се срещат и по-оригинални оправдания. Елизабет Каналис например твърди, че майчинският й инстинкт е напълно задоволен от грижите за кучетата й, а Камерън Диас дори заявява, че въздържанието й от майчинство е полезно за планетата. „Ако трябва да сме обективни, нямаме нужда от повече деца, Земята и без това вече е пренаселена. Но аз никога не казвам никога“.

Уви, някои звезди вече съжаляват за решението си да бъдат „чайлдфри“ и дори си го признават. „Кълна се, от това ме боли всеки ден – нямам деца и вече нищо не мога да направя по въпроса. Много е тъжно“, споделя преживяванията си британската актриса и носителка на „Оскар“ Хелън Мирън.