Вкусните чеснови хлебчета са идеални за цялото семейство.

Необходими продукти:

• 220 г. нарязана моцарела
• 450 г. нарязан чедар
• 1/2 - 1 ч.ч. нарязан зелен лук
• 1/2 ч.ч. майонеза
• 2 с.л. сметана
• 3-4 скилидки чесън, смлени
• 1/2 ч.ч леко разтопено масло
• 1 или 2 франзели. Може да се използва и чабата в зависимост от размера

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесваме сирената и нарязания лук. Разбъркваме майонезата и сметаната заедно. В отделна малка купа смесваме маслото и чесъна до получаване на гладка смес. Прибавяме маслената смес към сиреновата.

2. Загряваме скарата предварително. Разрязваме франзелата хоризонтално на две части, като оставяме коричката отдолу. Поставяме от сместа върху хляба и го слагаме да се запече за 3-5мин, до почервеняване.

3. Сваляме от скарата и го оставяме да изстине за 5мин., докато е готов за сервиране. Разрязваме на филийки и поднасяме.