Вкусните чеснови хлебчета са идеални за цялото семейство.
 
Необходими продукти:
 
• 220 г. нарязана моцарела
 • 450 г. нарязан чедар
 • 1/2 - 1 ч.ч. нарязан зелен лук
 • 1/2 ч.ч. майонеза
 • 2 с.л. сметана
 • 3-4 скилидки чесън, смлени
 • 1/2 ч.ч леко разтопено масло
 • 1 или 2 франзели. Може да се използва и чабата в зависимост от размера
Начин на приготвяне:
 
1. В голяма купа смесваме сирената и нарязания лук. Разбъркваме майонезата и сметаната заедно. В отделна малка купа смесваме маслото и чесъна до получаване на гладка смес. Прибавяме маслената смес към сиреновата.
2. Загряваме скарата предварително. Разрязваме франзелата хоризонтално на две части, като оставяме коричката отдолу. Поставяме от сместа върху хляба и го слагаме да се запече за 3-5мин, до почервеняване.
3. Сваляме от скарата и го оставяме да изстине за 5мин., докато е готов за сервиране. Разрязваме на филийки и поднасяме.
)