Необходими продукти:

бисквити - 50 г диджестивни
бисквити - 50 г "Орео" (без крема)
канела - 1 щипка (по желание)
масло - 40 г разтопено

за пълнежа:

сирене - 200 г крема
ром - 1 с.л.
лимони - 1 с.л. сок
захар - 60 г
манго - 200 г пюре

желатин - 1 с.л. на прах
вода - 3 с.л. вряла
сметана - 200 мл разбита
пудра захар - 2 с.л
манго - 1 бр. узряло

за топинга:
манго - 100 г пюре
пудра захар - на вкус
желатин - 2 ч.л. на прах
вода - 3 с.л. вряла

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите за блата, добавете разтопеното масло и разбъркайте добре. Разстелете сместа във форма за торта и приберете в хладилник, за да се охлади.

Разбийте сметаната до твърдост и приберете в хладилник. Желатинът се разтваря в 3 с.л. вода и се оставя да набъбне. Пюрето от мангото се смесва със сиренето, разбива се добре, до получаването на гладък сос. Към него се добавят захарта, ромът и лимоновият сок.

Прибавя се топлият желатин, пюрето от манго и парченцата манго. Сместа се разбърква добре, изсипва се върху блата и се охлажда поне за 1 час.

За приготвянето на топинга смесете пюрето от манго с желатина, накиснат с вряла вода. Объркайте добре и разпределете върху охладения чийзкейк.

Приберете за 3-4 часа в хладилника. Преди поднасяне при желание поръсете щедро с пудра захар.



Източник: recepti.gotvach.bg