Автор
Woman.bg

CND представя световните тенденции в маникюра - I част

“Край на минимализма!”, обяви CND. От този сезон ноктите заемат предни позиции като изразно средство на индивидуалната същност на жената.

Концепцията за новия сезон е резултат от съвместната работа на световния лидер в маникюра с водещи дизайнери за Седмицата на модата в Ню Йорк, Париж и Лондон.

На мода идват царствените, ослепително великолепни и блестящи като кристалните полилеи на Версай нокти.

Както и порочно красивият, потопен в демонично-мрачни тонове и със заострени форми маникюр.

Новият сезон затръшва вратата пред минимализма като водеща тенденция в маникюра, на дискретните цветове и форми, които бяха така популярни през изминалите месеци. Сега маникюрът говори сам за себе си и за неговата притежателка. Той е равноправна част от експресивното изразяване на личността и по свой начин продължава, а не просто подкрепя дрехата.

През Есен/Зима 2011 актуални са и бадемообразните нокти с остър завършек, лунният маникюр и топлите земни тонове.

CND представя 3 актуални тенденции в маникюра през есенно-зимния сезон 2011/2012:

Нокти като кралски бижута

Това е топ тенденцията, пренасяща ни в пищността и разкоша на бароковата епоха с новите цветове на сезона.

При тази тенденция ноктите са великолепни, едновременно луксозни и деструктивни, носещи аристократизма на кралското кадифе. Актуални са богатите земни тонове, преливащи в кадифе и сатенени цветове. Видяхме тази пищност и великолепие в колекциите на дизайнерите Jason Wu, Diego Binetti, Phillip Lim, Jen Kao, The Blonds и Irina Shabayeva.

Най-ярко тази тенденция бе демонстрирана в колекцията на Diego Binetti. Визията на дизайнера за разточителни, изпъстрени с кристали и мъниста тъкани и черни тюрбани се допълва перфектно от прецизната форма на маникюра в елегантен характерен силует.



Маникюрът е създаден с визуално разстояние между нокътя и страничните му страни с черен цвят за основа и слой тъмно червено , а ръцете са украсени с аксесоари от злато, пера и огледални повърхности.

Тази царствена тенденция наблюдавахме и в ревюто на Jason Wu, където ноктите са перфектния завършек на визията: бадемообразни нокти в тъмен рубин и кърваво червено в стил барок и 24-каратов златен връх.

В колекцията на The Blonds ноктите са истински натрошени диаманти.

Добавете уникалност: CND създаде за ревюто на Ruffian ефектен маникюр –смокинг. Акцент при него са геометричните форми, създадени с черен цвят Blackjack и бледолилава основа, за която са използвани Asphalt Colour и Lavender Shimmer Effect.



Очаквайте продължение.