Рядко звезди се съгласяват да покажат дома, в който живеят. Е, да, виждали сме десетки снимки от къщи, които популярни лица продават или ще купуват, но настоящата им обител е рядко виждана забележителност.

Една от най-потайните доскоро звезди в Холивуд се реши да разтвори вратите на дома си в Бевърли Хилс.

Джесика Алба покани на гости екипът на един от най-популярните сайтове за интериор и декорация - Domainehome.com.

32-годишната актриса позволи на фотографите да заснемат двете ѝ дъщери, детската им стая, всекидневната, част от градината и декорацията в дома ѝ.

Четете още: Еко книга от Джесика Алба (видео)

В този дом семейството на Алба се пренася малко след раждането на по-голямото ѝ дете – Онър.

Джесика не пропуска да уточни, че е почитател на нетоксичните бои за стени и мебели и използва само и единствено акрилни бои на водна основа. Всички бои, оцветили къщата ѝ, са без разредители, без мирис, нетоксични и екологични.

Мебелите пък са от дърво и други естествени материи. Единствено кожените облицовки във всекидневната не са от истински животни, а изработени от еко кожа.

Четете още: В гардероба на: Джесика Алба

Джесика споделя още, че голяма част от вещите и мебелите в дома ѝ са от антикварни магазин.

„Виждам, че масовото производство ни предлага неща, които нямат нищо общо с предметите, които носят спомени от своя живот и история.“

Освен заради колекционерската си стойност, вещите в дома на актрисата са ценни и от гледна точка на рециклирането. Правилото, по което се води Алба е „Ако нещо може да продължи да съществува и върши работа, нека така да бъде!“

Четете още: Новата любов на Джесика Алба...