Автор
Woman.bg

Да предпазим косата си от топлинната обработкa

Фризирането на косата с помощта на сешоар, преса, маша или нагреваеми ролки дава чудесни резултати, но може да бъде много вредно за косата ви. Ето защо е необходимо да спазвате някои принципи при топлинната обработка на косата.

Ползвайте продукти за предпазване. Те са специално създадени, за да предпазват косъма от топлината на уредите, така че той да не се уврежда и изсушава прекалено. Те се нанасят по-лесно на влажна коса, а и когато косата е влажна, продуктът ще се разнесе по-добре и ще обгърне всеки косъм. За да разнесете продукта, използвайте гребен с редки зъбци.

Четете още: Три съвета от Оливия Уайлд за красива кожа

След като сте обработвали топлинно косата си, тя е по-уязвима и по-податлива на вредното влияние на слънчевите лъчи. Ето защо трябва да я напръскате със слънцезащитен спрей и да не я тормозите допълнително с метални гребенчета и стегнати фиби.

Избягвайте уреди за топлинна обработка, при които нагорещеният метал се допира директно до косата. По-добрата алтернатива са уредите с керамично покритие, тъй като при тях има равномерно загряване и няма опасност някои точки да са по-горещи от други и така да повредят косата.

Четете още: Как да запазим цвета на косата си свеж по-дълго