До всички купонджийки! Следващите дни ви се очертават много социални ангажименти, с доста шампанско и много малко качествен сън.

Но не се притеснявайте - на всеки се случва по това време на годината.

Но със сигурност трябва да знаете следното: разликата между лек, едва забележим махмурлук и пълна катастрофа е въпрос на подготовка.

Предлагаме ви план в 6 стъпки, който ще ви помогне да се справите с махмурлука и да изглеждате страхотно, без значение колко ви тормозят главата и стомахът.

Така че си пригответе едно хапче със съдържание на ibuprofen и чаша вода, и четете надолу.

- Ако сте бледи, нанесете малко продукт за изкуствен тен на лицето си вечерта преди да излезете. Когато се събудите на сутринта, той ще противодейства на бледността на кожата, придобита след дългата нощ.

- Против подпухнала кожа - преди да излезете, намокрете хавлиена кърпа за лице, сложете я в найлонов плик и я приберете в хладилника. Тя ще послужи като незабавно облекчение.

Сложете в хладилника също и крема си за очи, за допълнителна борба с подуването под очите.

Ако имате петна или вяла кожа, пробвайте маска с аспирин, и след това изпийте една таблетка. После си капнете малко визин.

(За маската с аспирин направете паста от няколко счукани таблетки с малко вода; може да добавите малко мед или кисело мляко; дръжте маската на кожата докато изсъхне, след това почистете; преди да започнете, задължително направете тест на малка част от кожата, за да проверите за възможни алергични реакции)

- Потърсете бляскава бяла очна линия. Когато се приготвяте, очертайте очите си с нея и след това нанесете по вътрешните ъгли на очите. Така освежавате погледа и очите не изглеждат толкова зачервени.

- Коректорът е много важен. Използвайте жълтеникав оттенък под очите и на клепачите, за да неутрализирате сенките.

- Прокарайте четка с руж с лек розов нюанс по скулите, носа, слепоочията, брадичката и челото. Той отразява светлината и ви придава по-здрав вид.

- Косата ви сигурно не прилича на нищо. Сплетете я на хлабава плитка - така се прикриват мазните и сплетени кичури, а изглежда доста стилно.