Днес е премиерата на дебютния сингъл и видеоклип на победителя от музикалното шоу на Нова Телевизия - X Factor.

Рафи спечели първия сезон на предаването в България, като събра над 51% от зрителските гласове на финала. Той се превърна в един от любимците на публиката, заради безспорния си талант, неотразим чар като изпълнител и брилянтно сценично присъствие.

Песента „4321” е записана в Лондон, в студиото на Трой Милър, познат от работата си с Ейми Уайнхаус, миксирана е в Германия, а финалният мастеринг е направен в едно от най-реномираните студиа в Лос Анжелис, САЩ. Парчето е създадено специално за Рафи.

В края на миналия месец той замина за да запише първия си сингъл в меката на модерния звук – Лондон, където бе посрещнат и от създателя на формата X Factor – Саймън Кауъл. В записите на парчето в студиото на Трой Милър се включи и любимият ментор на победителя - Васко Василев. Като беквокал в парчето участие взима и атрактивната британска певица Sewuese. Нейният колоритен и красив глас се чува и в песни на артисти като Брайън Фери, Алиша Кийс и Groove Armada. В момента се работи и по версията на песента на български език, чиято премиера в ефир се очаква съвсем скоро.



Песента „4321” е със специфично свежо и динамично звучене и носи в себе си идеята за победата в различни области – изкуство, музика, спорт. Затова в клипа взимат участие и някои от най-обичаните спортни звезди на България. Във видеото са заснети емблемата Йордан Йовчев, с който Рафи се изяви и на церемонията Спортист на годината, гордостта на България в спортната стрелба Мария Гроздева, звездата на родния бокс Детелин Далаклиев, шампионката по борба Станка Златева и младата надежда на българската спортна гимнастика Ралица Милева.

„Спортът за мен е едно от най-важите неща и затова много исках първата ми песен и видео да бъдат по някакъв начин свързани с него.” – споделя Рафи. „Затова се зарадвах страшно много, когато всичките тези емблеми на България, които са моят най-чист пример за X Factor в спорта, се съгласиха да участват. Изключително съм им благодарен, че отделиха от така ценното си време за подготовка за Олимпийските игри, за да се снимат в първото ми видео. Това за мен е огромен жест. Така както те ми пожелаха успех, аз също с цялото си сърце и с моята първа песен им желая да постигнат невероятни резултати на предстоящите Олимпийски игри. Те заслужават цялата ни любов и подкрепа, заради силата и волята да бъдат най-добрите.”

Победителят от музикалното шоу е безкрайно радостен от появата на дебютния му сингъл - „Това е първото ми парче и за всеки един изпълнител то е едно от най-важните събития в живота. Само съм си представял и мечтал как един ден имам собствена песен и сега, когато това е факт, все още ми се струва супер нереално. Просто песента е точно отражение на енергията, която имам, харесвам я много и се надявам да предам тази енергия на всички, които я слушат.”

Едно от най-запомнящите се изпълнения на Рафи по време на предаването бе белязано от символа на сърцето, което той изрисува на ръката си, за да покаже любовта си към всички, които го подкрепят. Заедно с "незалязващата" му усмивка то се превърна в запазена марка на изпълнителя. Затова и много от неговите почитатели рисуват сърца на ръцете си по време на концертите му. Всички фенове на Рафи, които взеха участие в заснемането на видеоклипа от Лондон до Бургас също рисуваха сърца по ръцете си.



Видеото е снимано в Лондон, София и родния град на Рафи – Бургас и е режисирано от екипа, който беше отговорен за цялостната режисура и заснемане на българския X Factor - Атанас Генов и Евгени Тодоров.