Изглеждат така, сякаш преминаването по тях е опасно за живота.

Скърцат и се полюляват на вятъра, свързват две непристъпни скали, висят над реки, гъмжащи от крокодили или пък са изградени в непроходимата джунгла…

Кои са десетте най-ужасяващи моста на света?

Планинският връх Егю дьо Миди (Aiguille du Midi) се намира в западната част на масива Монблан. За да стигнете до този мост, свързващ две скали, трябва да се качите на височина от 2000 метра по оборудван с въжета път. Самият мост е доста къс, но на страдащите от акрофобия може да се стори безкраен!

Висящият мост Хусаини се намира в малко село в северен Пакистан и се смята за един от най-плашещите висящи мостове на света. Люшкащата се над бурната река крехка конструкция все още се използва от местните жители. По този мост минават и жени!

Този дълъг висящ мост се намира в Непал, недалеч от село Гаса (Ghasa). Мостът е важно звено, свързващо няколко селища. Затова по него минават не само хора, но и цели стада добитък.

Висящият мост Trift Suspension Bridge, разположен в Швейцария, беше укрепен през 2009 г., но въпреки това смразява кръвта на туристите, особено при ветровито време.


Разходката по 50-метровия мост във финландския национален парк Реповеси може да стане истинско приключение. Мостът осезаемо се поклаща и проскърцва, докато вървите по него.

Очаквайте продължение