Всеизвестната поговорка, че крушата не пада по-далеч от дървото, с пълна сила важи за децата на холивудските знаменитости.

Голяма част от отрочетата на най-известните и обичани звезди от филмовата индустрия са наследили не само привлекателната визия на именитите си родители, но и техния талант.

За да не бъдем голословни, сме ви подготвили списък със звездни дъщери, нагледно доказващи нашето твърдение. Те все още проправят пътя си в света на киното, модата и музиката, някои от тях по-уверено, а други с по-плахи стъпки, но светски хроникьори, следящи професионалните им изяви, вече предричат на всяка една от красавици в списъка ни бляскаво бъдеще и дори ги определят като част от новото поколение талантливи суперзвезди.

Зоуи Кравиц

Дъщеря на рок певеца и продуцент Лени Кравиц и актрисата и певица Лиса Боне, Зоуи Кравиц се очертава като една от най-новите сензации в Холивуд.

С участието си в лентите "Х-мен: Първа вълна", "Дивергенти" и "Лудият Макс" тя убедително доказа на публиката, че е не просто поредното красиво лице, а талантлива актриса, която несъмнено я очаква много слава.

Наскоро самата Зоуи сподели, че известността не я главозамайва и въпреки че родителите й са световно известни звезди с афинитет към лудите купони, тя е имала съвсем нормално детство.

"Баща ми носеше кожени панталони и боа на сцената и в клиповете си, но вкъщи бе от типа "Свършили си домашните задължения днес" или "Тази рокля е прекалено къса". Сериозно, не се шегувам, имах домашни задължения, също така и забрани и ограничения. Често съм чувала реплики като: "Да, ще има парти с Мик Джагър и красиви модели, но вече е време да лягаш", призна наскоро Зоуи.

Дакота Джонсън

През последната половин година Дакота се превърна в една от най-коментираните светски личности, красноречиво оборвайки всеобщото мнение, че децата на известни родители завинаги остават в сянката на тяхната слава.

С участието си в лентата "Петдесет нюанса сиво" Дакота се превърна от дъщерята на Дон Джонсън и Мелани Грифит в истинска звезда.