Автор
Woman.bg

Днес е един от най-депресиращите дни в годината

Трети януари е един от най-депресиращите дни в годината. Затова не се изненадвайте, ако изпитвате следколедна депресия, казват британски учени.

Според изследването, проведено сред повече от 13 000 души, безпокойството за пари, престъпността и дори връщането към уличния шум карат хората да се чувстват в лошо настроение, пише novinar.bg

„Откриването, че днес е един от най-мрачните дни в годината може да се възприеме като още една лоша новина, но ние смятаме, че щом си предупреден, си по-малко уязвим. Погледнете на това като на прогнозата за времето”, посочва изследователят Джон Казънс, създател на сайта за борба с депресиите Moodscope.com.

Знаейки, че настроението на хората вероятно ще бъде лошо на 3 януари, трябва да направите каквото можете, за да се погрижите за собственото си благосъстояние и да очаквате другите да бъдат мрачни в този ден, допълва Казънс.

Най-нещастният ден във Великобритания миналата година беше 20 март, неделя, когато само 19,9 процента от хората са се определили като щастливи, следван от 3 януари, понеделник с 21,4 процента и 4 декември, неделя с 21,6 процента.

Най-щастливите дни през 2011 г. са били 27 август, неделя, когато 52,9 на сто от британците са се радвали на хубаво време през ваканцията, 15 март, вторник, с 48,4 процента щастливи хора и 1 октомври, събота, когато 48,3 на сто от анкетираните хора заявили, че са щастливи.