По време на седмицата на модата в Милано корифеите в този бранш - Стефано Габана и Доминико Долче представиха изящните си предложения за следващия ваканционен период, които спокойно можем да определим като завръщане към корените.

Моделите от новата линия корено се различават от предишната гастрономическа колекция на бранда, която постави патладжани и люти чушки върху телата на редица звездни дами.

Дизайнерското дуо търси вдъхновение за направата на пролетно-лятната си колекция в сицилианския си произход и по-специално в интересната и богата култура на красивия италиански остров.

Това довежда до създаването на смела и цветна линия, впечатляваща модните критици и ценители със своите ефектни детайли и бродерии, силно повлияни от величието на някогашната Римска империя.

Показаните предложения се характеризират с голяма пъстрота и множество закачливи акценти. Няма да е пресилено, ако цялата колекция бъде определена като една своеобразна феерия от цветове, модели и материи.

Въпросната модна линия предлага не само туники и ризи, открояващи се със свободна кройка, но и класически рокли и поли тип молив.

Материите също се радват на голямо разнообразие. Срещат се както дрехи от фин памук и коприна, така и такива направени от рафия.