Два са дните във всяка седмица, през които не трябва да се тревожим, два са дните, през които трябва да сме свободни от страх и опасения. Единият е вчерашният, с всички негови грешки и тревоги, недостатъци и грижи, болка и страдание.

Вчера си е отишъл завинаги и е извън нашия контрол. Всичките богатства на света не ще върнат вчерашния ден. Не можем да премахнем действието, което вече сме извършили; не можем да заличим думите, които сме казали. Вчера е минало. Завинаги.

Четете още: Стресирани ли сте?

Другият ден, в който не трябва да се тревожим е утре. Утре, с всички негови възможни несгоди и тежести, големи обещания и слабо изпълнение. Утрешният ден също е извън нашия непосредствен контрол. Утрешното слънце ще изгрее, независимо дали в разкош или скрито зад маска от облаци. Докато това не стане, ние не участваме в него, защото още не се е родил. Това ни оставя един ден – Днес.

Всеки човек може да пребори един ден. Днес остава когато ти и аз се отърсим от тежестта на тези две вечности – Вчера и Утре.

Четете още: Неподозирани причини за депресия

Не преживяванията днес карат човек да полудее, а разкаянието или горчивината на нещо, което се е случило вчера и страха от това, което утрешният ден може да донесе.

Затова нека живеем живота си в днешния ден!

Източник: obekti.bg и positivespirit.net