За да отпразнува дипломирането си като диетолог от Institute for Integrative Nutrition, Миранда Кер публикува в блога на собствената си линия за красота Kora Organics рецепти, подкрепени със снимки от личния й архив.

Красивият модел е известна със страстта си към здравословния начин на живот, йогата и органичната козметика и не пропуска случай да разпространява вярванията и знанията си сред жените по света.

Ще ви представим две рецепти на Миранда – със Сутрешния си коктейл тя започва деня си, а Ягодовото изкушение е неин любим веган десерт.

Сутрешен коктейл

Съставки, необходими за една водна чаша коктейл:

Половин чаша козе или бадемово мляко
Кокосова вода
1 с.л. пудра от акай
1 с.л. годжи бери
1 с.л. спирулина
1 с.л. сурово какао
1 с.л. мака
1 с.л. семена чиа

Всичко това се смесва в блендер, присипва се в подходяща чаша и се изпива с наслада.



Ягодов десерт

За блата:

1 ч.ч. бадеми
½ ч.ч. лешници
Кокосови стърготини на вкус
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. ванилова есенция
½ ч.ч. мед
1 с.л. кокосово масло

В чопър смелете ядките и ги присипете в удобна за размесване купа. Смесете кокосовите стърготини с кокосовото масло, докато се получи мека консистенция.

На най-ниската степен на котлона разтопете меда и го разбъркайте с ванилията.

Смесете всички съставки и получената смес разстелете в малка тавички или чиния. С вилица направете дупки по повърхността.

За топинга:

2 ч.ч. ягоди, малини или друг плод по желание
2 ч.ч. сини боровинки
4 с.л. кокосово масло
1 ванилия
½ ч.л. морска или хималайска сол

На тих огън разтопете кокосовото масло с ванилията и солта.

В бленедер смесете плодовете. Добавете течните съставки и разбийте до получаване на лека кремообразна смес.

Разпределете равномерно топнига върху готовия вече блат и сложете десерта да стяга в хладилника за 3 часа.