Автор
Woman.bg

Дженифър Анистън и хатха-йога за отслабване

Хатха-йога е родоначалникът на всички други съвременни йога-техники, затова този вид е най-препоръчителен за начинаещите.

Хатха-йога включва сравнително лесни асани, дихателни упражнения, релаксиране и медитация. Тази методика спомага не само за постигане на вътрешна хармония и елиминиране на стреса, но и за правилно дишане и укрепване на мускулите.

Холивудската актриса Дженифър Анистън е почитателка на хатха-йога от 1996 г. насам, а инструкторката й по йога Манди Ингбер вече се е превърнала в близка приятелка на звездата. „Тялото, което искате, се оформя от любовта ви към тялото, което имате“, вярва Ингбер.

Дженифър Анистън си прави двучасови тренировки по йога за отслабване поне три пъти седмично, завършвайки с тях другите си тренировки. Следвайки съветите на личния си треньор, тя редува хатха-йога, бикрам-йога и кундалини-йога – различните видове сходни натоварвания засилват ефекта.

„Йога не само ми помага да поддържам формата си и да имам силни и изящни ръце и крака и стегнат корем. Йога промени мисленето ми, направи ме по-устойчива на стрес“, твърди актрисата.