Автор
Woman.bg

Джоли към сръбските журналисти: Не пишете глупости

Холивудската звезда Анджелина Джоли изпрати писмо до сръбските медии с молба да спрат да пишат неистини около нейните политически позиции.

Писмото е изпратено до Съюза на журналистите на Сърбия с молба то да бъде публикувано в местните медии.

В посланието Джоли подчертава, че е абсолютно невярно твърдението, че тя е "искала премахването на Република Сръбска в Босна и Херцеговина".

"Никога не съм призовавала за премахването на Република Сръбска. Нищо подобно не е коментирано и по време на срещата ми с американския президент Барак Обама", пише още Анджелина Джоли.

Тя подчертава, че в последния си филм "В земя на кръв и мед" никъде не се твърди, че в сраженията са загинали 300 000 души. "В последно време някои сръбски медии остро атакуваха моят филм "В земя на кръв и мед".

Искам да коригирам тези неточни информации, защото е много опасно да се разпространяват и повтарят неверни неща", пише още Анджелина Джоли.

БГНЕС припомня, че филмът "В земя на кръв и мед", чийто режисьор е Анджелина Джоли, предизвика остри коментари и реакции в съседна Сърбия.

Местните коментатори използваха лентата за нови нападки срещу западните страни и Холивуд, които според тях сатанизирали сръбския народ.

По време на войната в Босна и Херцеговина /1991-1995 година, бел.ред./ бяха извършени най-големите военни престъпления след Втората световна война в Европа. Там имаше масови кланета и етническо прочистване.