В днешната статия ще ви представим някои от най-ефектните и обсъждани звездни булчински тоалети.

Те представляват истински апотеоз на стила и изяществото, но за разлика от сватбените рокли на известни дами като Грейс Кели, Джаки Кенеди и Лейди Даяна, те са семпли и дори бунтарски за времето си и все пак с открито и остро попкултурно влияние.

Нека ги разгледаме заедно:

Лоран Бакол

Въпреки че в лентата "Как да се омъжиш за милионер" Лорън носи дантелена булчинска рокля с дължина до земята и пищен дизайн, определяна от мнозина като най-красивата сватбена рокля от филм, когато през 1945 година тя се омъжва за Хъмфри Богарт, е облечена в сивкав костюм от две части – решение, което предизвиква доста противоречиви коментари сред съвременниците й.

Годежните пръстени на звездите

Мерилин Монро

През януари 1954 година в Сан Франциско Мерилин встъпва във втория си брак, този път с бейзболната звезда Джо Димаджио.

На сватбената церемония сексапилната актриса е облечена с черен костюм с пухкава бяла якичка... да, точно така, черен. Да кажеш заветното "Да", облечена в черен тоалет и днес би предизвикало вълна от коментари, а представете си каква е била реакцията на обществеността през 50-те години на миналия век.

Най-скъпите рокли в историята на киното

Катрин Деньов

Когато през 1965 година френската красавица се омъжва за Дейвид Бейли, тя го прави в малка черна рокля, а самият младоженец пък е с дънки.

Емблематични звездни двойки - I част

Миа Фароу

На 19 юли 1966 година в Лас Вегас 21-годишната актриса сключва брак с 50-годишния певец Франк Синатра. На церемонията тя се появява с току що подстригана за филм на Полански къса коса и семпла миди рокля с късо сако - облик, представляващ тотална антитеза на пищния петдесетарски стил в сватбената мода.

Бракът продължава само две години, но визията на Миа се превръща в една от най-иконичните за миналия век, повлияла модното развитие на цели десетилетия.

Емблематични звездни двойки - II част

Одри Хепбърн

През януари 1969 година ослепителната Одри Хепбърн се омъжва за втори път. Четиресетгодишната тогава красавица минава под венчилото с Андреа Дотти, облечена в бледорозова мини рокля с изчистен силует, дело на близкия й приятел Юбер Дьо Живанши.

Одри пленява и учудва съвременниците си не само с избора на рокля, но и с решението си да върже шал около главата си. Няма как да не споменем, че след сватбената церемония буквално за броени дни носенето на въпросния аксесоар по този начин се превръща в най-актуалната тенденция.

Емблематични звездни двойки - III част

Бианка Перез Морена

На 12 май 1971 година в Сен Тропе се състои сватбата на Мик Джагър и екзотичната никарагуанска красавица Бианка Перез Морена де Масиас.

На церемонията бременната в четвъртия месец булка е облечена в бял костюм от две части, дело на Ив Сен Лоран - пола с дължина до под коляното и сако с дълбоко деколте, носено на голо. С една дума визия, заредена с бунтарския и фриволен седемдесетарски дух, който носят самите младоженци.

Емблематични звездни двойки - IV част