Докато се прехласваме по селфитата на звезди без грим и се възхищаваме от смелостта на известните дами да се покажат пред феновете си напълно натурални, в интернет започна нова кампания извеждаща на изцяло различно ниво феномена #NoMakeup селфи.

Въпросната кампания показва жени с редки кожни заболявания, които без свян демонстрират състоянието си, качвайки свои снимки без капка макиаж, в опит да накарат жените по света да се приемат такива каквито са. Ето това вече е истинска смелост!

Убедете се, като видите някои от най-скорошните фотоси на участничките в бързо добиващата популярност кампания:

Уини Хароу



Красивата 21-годишната моделка страда от витилиго – болест, при която отделни участъци от кожата изцяло губят пигментацията си. Въпреки заболяването си днес тя е известна и търсена в света на модата, но споделя, че в детските и юношеските си години не само, че не е харесвана, но е била и обект на тормоз и обиди от съучениците.

В един момент обаче Уини намира вътрешни сили и превъзмогва факта, че изглежда по различен начин от останалите и дори се научава да извлича плюсовете от това.

Нейната слава идва, след като участва в предаването America’s Next Top Model. В крайна сметка не печели конкурса, но става много популярна.

След това тя участва в кампании на различни световни модни брандове, краси страниците на известни списания и дори се появява в клипа на Eminem към песента "Guts Over Fear".

Лиса Гудман-Хелфман



След като дълги години крие лицето си под тонове грим, писателката Лиса Гъдман Хелфман решава да качи своя напълно натурална снимка, разкриваща симптомите на заболяването, от което страда – склеродермия – рядка автоимунна болест, причиняваща втвърдяване на кожата.

Фейсбук обаче отказва да качи снимката, а когато това се разчува, разгневени интернет потребители започват кампанията #SclerodermaSelfies, обединяваща хора, страдащи от заболяването, които като акт на подкрепа към Лиса, качват в мрежата свои снимки без грим.

Сиера Суеринген



19-годишната Сиера е родена с рядко кожно заболяване, при което 70% от тялото е покрито с тъмни пигментни петна – безвредни, но за сметка на това нелицеприятни.

Болестта навлича на Суеринген много подигравки, които не свършват с края на гимназията, но продължават и до днес. Тя обаче не позволява негативизма на околните по неин адрес да я завладее и не само е изключително жизнерадостен човек, но и се научава да се приема и харесва така, каквато е.

Доказателство за това са снимките, на които Сиера позира, разкривайки петната по лицето и тялото си, и след това без притеснение качва в профилите си в социалните мрежи.

Мюи Томас



22-годишната Мюи страда от рядкото генетично заболяване Harlequin Ichthyosism, което прави кожата и твърда, груба и подобна на скала, както я определят лекарите. Освен това кожата на болните е много чувствителна и податлива на инфекции.

Въпреки трудностите, които е имала заради заболяването си, Томас не се затворя в себе си, а посвещава времето си на семинари в училища, в които говори за живота с хора, визуално не вписващи се в общите представи за нормално, и за толерантността.

Включете се в новия Viber публичен чат на Woman.bg! Там ще можете да следите последните коментари на дамите на Woman.bg, както и техните предложения за инетресни статии, свързани с живота на красивата и успешна съвременна жена.