Три самостоятелни и почти идентични на външен вид сгради формират Becherer House в Albemarle County, щата Вирджиния.

Формата на всяка от сградите е добре познатата от детските рисунки „къщичка”. Точно така – погледната фронтално, всяка от тях изглежда като нарисувана – квадрат, а върху него триъгълник.



Семплите, но ефектни контури по проект на архитекта Robert M. Gurney могат да подведат лаика, че архитектурата е лесна работа, но ако се вгледаме в избора на материали, разположението на огромните стени-прозорци, функционалността на отделните помещения и как кореспондират едно с друго, преходът „вътре-вън”, работата с детайлите и още много други фактори, които могат да вдъхнат живот на една къща или да я направят негодна за обитаване, разбираме, че изразът „Малкото е много” (Less is more) може би е измислен точно за Becherer House.



Макар подобни къщи – с панорамни прозорци и без завеси, да са любим декор на много филми на ужасите – нощта бе паднала, а Сара притеснено поглеждаше навън в мрака към заплашителните контури на поклащаните от вятъра дървета. Тя инстинктивно усещаше, че някой там я наблюдава – зли очи, прикрити в тъмнината – все пак е редно да признаем, че Becherer House демонстрира едновременно висок стил и някаква мила рустикална топлота, което моментално я включва в групата на добрите архитектурни образци, според sgrada.com

Може би не всеки би живял в нея – поне не без завеси, но на нас ни хареса, защото тя се вписва в пейзажа ненатрапчиво, деликатно, като в същото време има собствена идентичност и характер.