Френският моден титан Chanel представи своята лятна колекция гримове, от която ни настръхнаха всички слаби места на естетическите ни възприятия и безгласно извикахме от удоволствие.

Линията искрящи, свежи, ексцентрични гримове носи името L'Été Papillon и е резултат от дългогодишната любов и обожание на творческия директор на Chanel, отдел Грим, към пеперудите и техните разноцветни, омагьосващи с прелестта си крила.

Марката дава нагледен пример за това колко съвършен артист е природата, създавайки красиви същества като ефирно пърхащите пеперуди. Техните крилца са посипани с нежен цветен прах, оформящ разнообразни краски. Същото постига днес и гримът като козметичен продукт – покривна текстура, подчертаваща по изключителен начин чертите на лицето.

В колекцията се натъкваме и на влияние от крещящите 80-те, но неоновите нотки ни доближават до съвременния футуризъм в светоусещането, част от което несъмнено е красотата.

Chanel пуска тази линия декоративна козметика като лимитирана серия, уви... Така че, ако са ви грабнали живите багри, дръзките отенъци и идеята за съвършенството на пеперудите, то очаквайте скорошната им поява в официалния сайт на бранда www.chanel.com, откъде можете да ги закупите.