Желанието за красота лесно може да стане фикс-идея, която превръща жените в особен тип експериментаторки – способни сме да опитаваме какви ли не продукти и процедури само, за да запазим лицето си по гладко например.

Някои от най-сензационните методи в борбата с времето обаче са си пълна измислица и действието им е повече от съмнително. Ето и следващият:

Маска за лице с плацента

Твърди се, че: плацентата има вълшебен ефект върху кожата. Тя е богата на протеини, желязо и други важни хранителни вещества и заради тези качества си е проправила път до първокласните спа центрове.

Изключително широко се използва при лечение на предразположена към акне кожа, защото кремовете с плацента подобряват регенерацията и възстановяването й при облъчване.

Истината: Специалистите твърдят, че тестовете, които доказват, че клетки от плацента помагат за възстановяването на имунни клетки, са правени в епруветка, а не върху човешка кожа.

Освен това има и някои опасения свързани със здравето, когато стане дума за използването на плацента за козметични цели. Например, екстрактите от човешка плацента могат да имат ефекта на естрогена и да объркат метаболизма и хормоналния баланс в тялото.

Нека не забравяме и факта, че ЕС забранява да се използва плацента в продукти за кожа заради опасност от вирусни болести.

А ако вие се оплаквате от акне, един немазен овлажняващ крем може да помогне много повече от всеки друг експеримент.