Канкун заема челната позиция като най-красивият морски курорт в Мексико. Всяка година Канкун е посещаван от над три милиона туристи. Освен прекрасните условия за плаж, курортът предлага и няколко археологически обекта, най-известният от които е Ел Рей.

Има много причини да посетите този мексикански курорт по всяко време на годината и да останете доволни от природата, обслужването и атмосферата.

Съвсем очаквано, главната причина, за да посетите Канкун, са плажовете. Със своята красота и екзотика, те привличат хиляди туристи всяка година.

Курортът е идеална дестинация за авантюристите, предпочитащи рядко предлагани водни спортове. Ако се интересувате от морския свят, Канкун ви предлага десетки оферти за подводно гмуркане и обиколки из морското дъно.

През целия летен сезон температурата на морската вода е 29 градуса по Целзий. И въпреки че повечето плажове са претъпкани, има и такива, които предлагат по-спокойна ваканция: плаж Tortugas и плаж Delfines.

Ако обичате да събирате тен, да се излежавате на пясъка с коктейл в ръка, Канкун е мястото за вашата почивка.

Ако обичате историята, ще откриете, че Канкун има много какво да ви предложи. Районът наоколо е с важно историческо значение – една от най-древните цивилизации, маите, са пребивавали по тези места.

Древният град Чичен Ица (Chichén Itzá), който е представлявал политически, културен и религиозен център на маите, се намира много близко до Канкун и екскурзии до него се предлагат ежедневно.

Когато красивото тропическо слънце залязва, Канкун наистина оживява. За любителите на нощния живот, това е най-важната причина да посетят Канкун. Култовото заведение Coco Bongo е може би най-известният клуб в света.

Четете още: 3 причини защо е по-добре да пътуваш сам

В Канкун има безброй луксозни хотели, които предлагат в изобилие всичко, за което човек може да се сети. В четири- и петзвездните комплекси нивото на обслужване е ненадминато в целия свят.

Гурме ресторантите, чаршафите от чист египетски памук и широката гама от спа процедури са само малка част от глезотийките, които се предлагат на гостите.

Четете още: 15 прекрасни басейна, водещи към безкрайността