Есенно-зимната колeкция за 2010-та на Бетси Джонсън бе представена в неделя по време на стартиралата вече Седмица на модата в Ню Йорк.

Лудичката дизайнерка ни е една от най-големите любимки, заради нетипичния й усет за цвят и шантава кройка, съчетани по убийствен начин.

Тазгодишната колекция на Бетси е дори по-семпла и елегантна от обикновено, но това още повече подчерта характерния й екстравагантен почерк.

Изненадата на ревюто беше един от моделите, който по всички възможни критерии не отговаря на представата за манекенка.

Дъщерята на рокаджията Ози Озбърн – Кели Озбърн – откри ревюто, с лице, закрито с бандана, видимо отслабнала и силно изрусена.

Мрачната принцеса, както я наричат повечето хора и почитателите на баща й, е вече пораснала млада дама и в поведението й няма и помен от нацупената пуберка, която силно ни лазеше по нервите преди време.

Кели се появи още няколко пъти, като най-запомнящата й разходка по подиума беше със залепен мустак и малкото й кученце Сид.

Някои от моделите на Бетси Джонсън са вдъхновени от визията на банковите обирджии, комарджиите и крадците от Дивия Запад.

Един от любимите принтове на дизайнерката е този на револвера и тя категорично залагаше на него, съчетавайки го с корсети и мини пачки.

Накрая на шоуто Бетси Джонсън направи паметен жест към самоубилия се преди дни Александър Маккуин, като пусна последния си модел с табела "Long Live McQueen".