Необходими продукти:

200 г сварена елда
30 г мед, кленов сироп или сироп от агаве
30 г годжи бери, стафиди или червена боровинка
30 г натрошени орехи, бадеми, кашу или др. сурови ядки

Начин на приготвяне:

Подсушаваме измитата и накисната за 20 мин. във вода елда и я запичаме до златисто в сух чугунен тиган.

След това я прехвърляме в тенджера с кипяща и леко подсолена вода. Варим около 3 мин. на силен огън, след което за още около 5 мин. на по-слаб.

Прецеждаме сварената по този начин елда и прибавяме към нея останалите продукти.

Салата с елда

Необходими продукти:
100 г сварена елда
1 краставица
2 домата
лимонов сок
масло
магданоз
шарена сол
пармезан

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите и краставицата на кубчета. Смесваме ги със сварената и подправена с масло, шарена сол и пармезан елда.

Овкусяваме със сол и лимонов сок. Накрая прибавяме и ситно нарязания магданоз.

Рецепта на Chef Петров за предаването "Усещане за жена"