Ето какво сме решили да спретнем като съботна вечеря!
Въпросната вкусотия е гръцка рецепта и е нещо между френски киш и италианска фритата.
Необходими продукти:
½ ч.ч. зехтин
1 ч.ч. ситно нарязан зелен лук
3 средно големи тиквички, нарязани на кубчета
5 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
3 ч.л. сода
1 бучка Фета сирене
1 ч.ч. топчета моцарела
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Намазнете една средно голяма тава.
В голям тефлонов тиган загрейте малко мазнина, прибавете нарязаните зелен лук и тиквички. Посолете ги леко и ги задушете за около 15 минути или докато омекнат.
Включете фурната да се загрява на 180С.
В голяма купа разбийте добре яйцата. Прибавете киселото мляко и отново разбъркайте. Добавете брашното и содата. Бъркайте хубаво.
Изсипете в сместа настърганите или намачкани сирена, както и зеления лук, тиквичките и магданоза. Подправете по желание и разбъркайте всичко.
Изсипете сместа в тавата. Украсете с кръгчета тиквички. Поръсете с червен пипер.
Печете до готовност /приблизително 1 час/.
Преди последните 15 минути печене, извадете тавата и нарежете ястието на квадрати. Върнете в пачката и допечете.