Автор
Woman.bg

Facebook знае колко дълго ще продължи връзката ви

Искате ли да знаете колко дълго ще продължи връзката ви? Тогава погледнете във Facebook.

От социалната мрежа заявиха, че могат да предсказват дали връзката ви е само флирт или нещо по-сериозно. Статус "обвързан", който не е променен в продължение на 3 месеца, означава, че има вероятност взаимоотношенията ви да се окажат сериозни. Това показват данните на Facebook.

Разглеждайки огромното количество от данни за личния живот на потребителите в социалната мрежа, Богдан Стейт, който обработва тази информация, е направил анализ на статусите на потребителите в САЩ за период от 2008 до 2011 г.

Колкото по-дълго една двойка е заедно, толкова по-лесно може да се предскаже дали връзката ще продължи или не. "Около половината от връзките във Facebook, продължили повече от 3 месеца, има вероятност да продължат 4 години и дори повече", казва Стейт.

В изследването не са включени женените двойки. Наблюдавани са потребители на възраст над 23 години. "С всеки изминал месец все повече несериозни връзки се прекратяват. Остават само продължителните сериозни връзки. Това показват нашите данни", добавя Стейт.

Най-вероятният сезон за прекратяване на една връзка е лятото, а през 2011 г. е имало повече раздели в сравнение с други години.

Източник: БГНЕС