Април обикновено отбелязва началото на сватбения „маратон“.

Дори британският принц Уилям се ожени за Кейт Мидълтън, която очакваше предложението цели девет години, именно през този месец. Затова април е изключително подходящ месец за статии на сватбена тематика.

Както може би сте забелязали, известните личности не пестят средства, за да изразят чувствата си и поднасят скъпи подаръци на избраниците си. В Холивуд голямата любов винаги означава и голям диамант – особено ако става дума за годежен пръстен. Кои са пръстените-рекордьори, отбелязали годежа на звездите?

Годежните пръстени на Пенелопе Круз и Кейт Мидълтън

Скъпо, по-скъпо, най-скъпо

Списъкът на знаменитостите, чийто пръстен струва колкото апартамент в Маями или малка вила на Лазурния бряг, оглавява Бионсе. Годежният й пръстен крепи диамант с размера на гроздово зърно, тежащ 18 карата. Годеникът на певицата Jay-Z е платил 5 млн. долара за бижуто. Този рекорд засега не е бит от никого.

Пръстен с почти същия размер камък, обграден от по-малки диаманти получи преди сватбата Марая Кери. Бижуто, създадено от известната къща Jacob & Co, е струвало на Ник Кенън 2.5 млн. долара.

Разкошно доказателство за любов на стойност милион долара е получила певицата и актриса Хилари Дъф – годежният й пръстен с 14-каратов диамант изглежда доста внушително.

Годежните пръстени на Хилари Дъф и Виктория Бекъм

Скромно, но с вкус

Дейвид Бекъм, Том Круз, Матю Балъми и Джим Тот (съпруг на Рийз Уидърспун) са успели да ограничат бюджета си за годежен пръстен до 250 000 долара. Цената обаче не е най-важното – Виктория Бекъм и Рийз Уидърспун са получили пръстени Asprey & Garrard и William Gold с ексклузивен дизайн, разработен лично от бъдещите им съпрузи!

Въпреки че звездите не могат да се оплачат от ниски хонорари, повечето известни личности купуват „скромни“ годежни пръстени на стойност до 100 хил. долара. Певицата Джесика Симпсън е получила бижу с рубин и диаманти от Neil Lane, закупено от мъжа й Ерик Джонсън за 100 хил. долара. Малко по-ниска сума е струвал годежният пръстен на Бритни Спиърс, поднесен й от Джейсън Травик. Певицата видимо останала доволна, тъй като публикувала снимка на пръстена си с 3-каратов диамант в Twitter и написала „Не мога да му се нагледам!“.

Годежните пръстени на Бионсе и Ан Хатауей


Пръстени с история

По-скромни по цена, то не по-маловажни по значение са поднесли на любимите си Джейми Хинс, Бенджамин Милпие и Джоел Медън. Съпругът на Кейт Мос Джейми Хинс е подарил на манекенката старинен годежен пръстен от 20-те години, повтарящ до най-малката подробност формата на пръстена, принадлежал на Зилда Фитцджералд (съпруга на любимия писател на Кейт Скот Фитцджералд). Френският хореограф Бенджамин Милпие е спечелил ръката и сърцето на Натали Портман с eco-friendly пръстен от преработена платина с антикварен камък. Дизайнът бил разработен от самия годеник. Съпругът на Никол Ричи Джоел Медън обаче се е доверил изцяло на любимата си и я е оставил да разработи сама дизайна на годежния си пръстен.

Принц Уилям, който на 29 април ще празнува първата годишнина от сватбата си с Кейт Мидълтън, е поднесъл на годеницата си пръстена, който е носила някога майка му принцеса Даяна.

Годежните пръстени на Майли Сайръс и Дрю Баримор

Годежните пръстени на Бритни Спиърс и Рейчъл Билсън

Годежните пръстени на Джесика Бийл и Холи Бери

Годежните пръстени на Джесика Симпсън и Кейти Холмс

Годежните пръстени на Кейт Мос и Катрин Хейгъл

Годежните пръстени на Кейт Хъдсън и Рийз Уидърспуун

Годежните пръстени на Лиан Раймс и Меган Фокс

Годежните пръстени на Марая Кери и Клоуи Кардашиян

Годежните пръстени на Натали Портман и Никол Ричи