Около 80 % от жените по света си избират неправилно размера или типа дамско бельо. Такава е плашещата статистика според проучване на компания Florange, един от най-големите производители на бельо. Представяме ви 11 примера за грешки, които можете да допуснете.

1. Презрамките на сутиена


Презрамките на сутиена не бива да се виждат. Никога. Силиконовите също. Ако носите дреха с по-широко деколте или изрязана покрай раменете кройка, най-добре сложете отдолу сутиен без презрамки или ползвайте сутиен-трансформер, който позволява да променяте разположението на презрамките.

2. Дантелени гащички от синтетични материали

Запомнете - качественото ежедневно бельо трябва да е съставено от 80% от памук и 20% от еластант, необходим, за да не се губи формата. В краен случай може да носите тъкани, съдържащи друга комбинация с натурален материал/памук. Синтетичното бельо си го оставете за специални случаи.

3. Сутиен под рокля с гол гръб

Потниците, широко изрязани в задната част, и различните дрехи с големи прорези отзад могат да се носят спокойно, само ако под тях не се виждат презрамки или още по-лошо - задната част на сутиена. Често жените се опитват да решат проблема с помощта на "невидими" силиконови презрамки. Те стоят също толкова грозно, колкото и "видимите". Презрамките на сутиена не трябва да се виждат при никакви обстоятелства.

Практично решение за дрехите с гол гръб е самозалепващият сутиен без гръб.

4. Внимавайте с бялото

Още една груба грешка - бели гащички под бял панталон или пола. Те винаги прозират. Ако носите долнище от тънък и светъл плат, обуйте отдолу бельо с телесен цвят. Най-добре безшевно.

5. Правилата на прозирането

Черен сутиен не може да се носи под бяла блуза/рокля. Да, допреди няколко години това съчетание беше на мода, но сега вече не е. В ежедневието тази комбинация винаги изглежда зле.

6. Правилото на прозрачната блуза

Ако все пак много искате да облечете полупрозрачна бяла блуза, съчетайте я със сутиен без презрамки с удължена долна част.

7. И пак за качеството

Ако бельото ви е направено на 100 % от памук, ще се захаби бързо, тъй като памукът се разтяга и губи форма. Ако сте загрижени и за здравето си, и за бюджета си, купувайте си бельо с леко съдържание на ликра. Около 20 %, не повече.

8. У дома

Признайте си - сигурно често ходите из вкъщи без сутиен? Това обаче е лош навик! Кожата на гърдите неумолимо се разтяга, а способностите й да се върне към предишната си форма са крайно ограничени. Затова гърдите увисват. По-добре е дори и вкъщи да носите нещо, което да ги поддържа. Можете да си купите сутиен за бременни - такива сутиени придържат отлично дори и много големи гърди, но при това няма да ви създават неудобства.

9. Размерът

Една от основните грешки при избор на дрехи е лошата преценка за размера. Ако си избирате сутиен, обърнете внимание не само на размера на чашката, но и на дължината на презрамките. Ако презрамките ви са събрани като тези на снимката, най-вероятно сте си взели твърде голям номер.

10. Прашките

Основната груба грешка на младите момичета е, че често носят като ежедневно бельо прашки, а не "цели" бикини. Прашките имат няколко недостатъка. Първо - почти винаги са направени от изкуствени материали, които не позволяват на кожата да диша. Така се създават идеални условия за размножаване на бактерии. Второ - тънката ивичка плат не прикрива добре областта на вагината и позволява проникването на бактерии и вируси. Това важи с двойна сила, ако работите в многолюдна среда и ежедневно ползвате градски транспорт. Така че ако много държите да носите прашки, сменяйте ги колкото можете по-често.

11. Очертаване на бельото

Дебелите шевове, изпъкващи под дрехите, са строго забранено. Очертаването на бельото под панталоните, дънките или полите е един от най-големите гафове на всички времена, категорични са стилистите.