В няколко поредни статии ви даваме ценни съвети относно грима.

Днес продължаваме с още няколко неща, които е добре да знаете:

* Как е правилно да се ползва молив за очи?
Ползвайте го като основа за общия рисунък. Спомнете си как работят художниците – първо нахвърлят контурите с молив, а после добавят цвета. В грима важи същият принцип.

* А мекият молив?
Той се нанася от вътрешната страна на долния клепач. Не забравяйте обаче, че ако моливът е по-мазен и склонен към размазване, не бива да го нанасяте в ъглите на окото.

Четете още: Грим като на Селена Гомес


* Как се постига по-добра устойчивост на червилото и контура на устните?
Първо – с помощта на качествен молив за устни. Очертайте с него контура, след което оцветете устните със същия молив. Нанесете отгоре червилото и попийте със салфетка.

* Как да коригираме незабележимо формата на веждите?
Нанесете с молив за вежди леки щрихи, добавете отгоре тъмни сенки и размажете. Тази техника позволява да се удължат визуално веждите.

Четете още: Защо британките спят с грим?


* Какво се прави при отпуснати ъгли на устата?
Коригирайте формата им с молив, без да следвате точно контура на устните и без да стигате до самите ъгълчета на устата.

* Какво се прави при твърде тънки устни?
Очертайте ги с достатъчно светъл молив за устни – тъмните цветове намаляват обема. Изберете ефектно червило, например яркочервено и нанесете гланц в средата на устните.

* Ако покрай устните има много ситни бръчици, как да направим така, че червилото да не попада в тях?
За начало ползвайте крема си за лице само вечер, но не и сутрин. Иначе при контакта на мазното средство с червилото цветът ще „потече“. Ако кожата ви е мазна, сутрин почистете областта около устните с лосион. Фон-дьо-тенът трябва да се нанася внимателно, за да не образува твърде плътен слой около устата. Кожата покрай устните трябва да се напудри. После устните се очертават с молив и се боядисват изцяло с кафяв молив. Червилото се нанася отгоре и отново се попива със салфетка.

Четете още: Летен парти грим