Както много модни тенденции, така и гримът от 50-те отново е на мода. Не само дългите рокли и котешките слънчеви очила, но и гримът от този период печели все повече и повече последователи.

Ако изберете гримът от 50-те ще изглеждате не просто привлекателни, но и в същото време ще заявите уникалността в стила си.

Появата на цветните фото и кино материали всъщност е причината и за нарастването на популярността на грима през 50-те като цяло. Филмовите звезди започват да използват тежък грим, с цел да скрият несъвършенствата по лицата си. В един момент хората започват да виждат перфектните лица на любимите си звезди и съвсем естествено идва и желанието да приличат на тях. Изведнъж жените по целия свят започват да искат изкусителни червени устни и розови бузки.

Сега, с помощта на множеството продукти налични в козметиките, е съвсем лесно да пресъздадете този грим върху лицето си. Добър начин да започнете е, като изберете тюркоазени сенки за очи, които са били истинска мания през 50-те. Ако имате специален повод, можете да експериментирате и да сложите малко повече блясък, за да постигнете по празничен вид.

Нанесете и червило с цвят на череша. Този цвят е задължителен за ретро видът, към който се стремим.

За допълнителен ефект може да подберете цветове от същата цветна гама за маникюра си.

Плътната линия над миглите е основна тенденция в този грим и е лесно постижима с помощта на течната очна линия. Тя естествено може да бъде придружена и с нанасянето на няколко слоя тъмна спирала.

По-смелите могат да сложат и бял молив.

Снимка на филмова звезда от този период би била от голяма полза ако решите да пресъздавате грима от 50-те. Някой съвременни холивудски красавици като Кристина Агилера, Дита фон Тийз и Кейти Пери също често избират този грим.

*Кристина Агилера

*Дита фон Тийз

*Кейти Пери

Любимката ни Бионсе пък направи истински фурор с такъв грим и ретро визия във видеото си "Why Don't You Love Me" (вижте видео по-долу).

*Бионсе в "Why Don't You Love Me"

Вижте още снимки:

Е, готови ли сте да експериментирате?

Вижте фотогалерия:

Грим в стил 50-те

Вижте видео: