Часовникът тик-така, очаква ви важна среща, а подпухналото и полузаспало лице крещят в огледалото „не приличаш на човек!“

Облечени сте, косата ви е напълно готова, божествен аромат се носи около вас, но какво да правите с тези подути клепачи, зачервени очи, тъмни кръгове, блед цвят на лицето?

Съществуват няколко начина да постигнете свеж и отпочинал вид, което със сигурност ще повдигне самочувствието и настроението ви.

Настанете се удобно и прочетете следващите няколко съвета, които споделя козметичното гуру Bobbi Brown.

Според гримьорката първото нещо, на което трябва да наблегнете е хидратацията – отвътре и отвън. Започнете сутрешния си разкрасителен ритуал с нанасяне на хидратиращ крем, пропускайки почистването с какъвто и да е било силен лосион. Ако вечерта сте почистили лицето, подхранили сте го с нощен крем, то на сутринта няма да имате нужда от допълнително „излъскване“ на кожата. Измиването само с вода е достатъчно.

Съветът на Bobbi Brown е да пропуснете нанасянето на фон-дьо-тен и да го замените с лека основа и ВВ крем. Причината е, че само с леко изравняване на цвета на кожата на лицето можете да постигнете търсения свеж, естествен и „ненамацотен“ вид. Ако не разполагате с продукт като ВВ крем, то можете да импровизирате такъв у дома. Смесете няколко капки фон-дьо-тен с ежедневния си крем и нанесете директно върху лицето. Voilà!

Друг страхотен трик за освежаване на уморено лице е използването на руж. Когато лицето ви е отпуснато, подпухнало и уморено е добре да нанесете два вида руж – един в неутрален тон и един с по-ярък цвят. Нанесете неутралния руж върху ябълката на скулите и го разнесете с четката в посока между слепоочието и ухото. След това нанесете съвсем леко по-яркия нюанс само върху ябълките на скулите (усмихнете се и акцентирайте върху най-изпъкналата част от скулите). По този начин ще придобиете естествена руменина, която е характерна за един свеж и здрав вид.

Наричаме очите огледало на душата. Те са и онази част от лицето, която най-трудно скрива умората. Bobbi Brown предлага няколко съвета за прикриване на тъмните кръгове под очите и подпухналите клепачи.

За да прикриете тъмните кръгове, използвайте два вида коректор – такъв с бледо розово отенък и такъв с бледо жълт. Бледо розовия коректор нанесете под очите, за да прикриете всички лилаво-зеленикави отенъци. Отгоре нанесете жълтеникавия коректор и го размесете с розовия с помощта на пръсти. Най-накрая завършете с много фин слой пудра, най-добре да е с лек жълтеникав подтон.

Подпухналите очи се повлияват оптически най-добре от минерален грим. Използвайте минерални сенки в светъл матиран цвят, които се разнасят лесно. Извийте миглите си с машинка, за да отворите очите. Финалният щрих е нанасянето на спирала, но само на горните клепачи.