Използвайте пудра за крака преди да обуете обувка или чорап. Тя попива излишната влага, придава приятен аромат на стъпалата и предотварява появата на пришки по краката.

Използването на медицински стелки помага срещу неприятна миризма на краката. Носенето на ортопедични обувки или стелки намалява проблемите на краката.

Четете още: Красив маникюр на цветя

Стъпалото издържа ежедневно вашето тегло, затова масажирайки краката си и им правете релаксиращи терапии. Правете гимнастика за крака или използвайте най-обикновен грим за крака, който да втривате всяка вечер, ако нямате време да си направите една спа вана например.

Носете удобни обувки, за да щадите краката си. Избягвайте много високите обувки, тесните обувки или такива, които не са ваш размер. Обърнете внимание на местата, на които се износват вашите обувки. Това е признак, че походката ви е нарушена. Краката понасят товари от хиляди тонове. Не подценявайте този факт и им се отблагодарявайте!

Носете памучни чорапи. Те попиват влагата и предпазват краката от изпотяване и развитие на нежелани инфекции като например гъбички.

Носенето на отропедични обувки или стелки намалява проблемите на краката.

Четете още: Камуфлажен маникюр