Една прекрасна супичка за студените есенни дни.

Необходими продукти:

1/2 кг гъби (например печурки)
1/2 глава лук
1-2 скилидки чесън (пресован)
1/4 пакетче краве масло
1/4 л. течна готварска сметана (без захар)
1/4 л.прясно мляко
сол, млян черен или бял пипер, щипка сух риган



Начин на приготвяне:

1. Гъбите и лукът се режат на много ситно и се задушават заедно с чесъна в масло до омекване.

2. След това към тях се добавя брашното, като се разбърква старателно до запържване и на самото брашно. Полива се с прясно мляко и се внимава да не се образуват тестени топчета. Оставя се да заври и сгъсти, като продължава да се бърка енергично.

3. Овкусява се със солта и подправките. След като се свали от огъня се долива сметаната.