От БГНЕС съобщиха, че германският топ модел Хайди Клум ще бъде водеща на церемонията по раздаването на Европейските музикални награди на MTV.

Манекенката ще води церемонията във Франкфурт, Германия, на 11 ноември, неделя, и няма търпение събитието да се проведе в родината й.

"За мен е чест да бъда водеща на церемонията по раздаването на Европейските музикални награди на MTV при завръщането им в моята родина Германия. Церемониите по раздаването на Европейските музикални награди на MTV са едни от най-важните в световната музика, мода и култура и съм щастлива да съм част от показването на това уникално шоу пред зрители от цял свят", заяви Клум в комюнике.

Риана получи най-много номинации за церемонията в шест категории, включително за най-добър поп изпълнител, най-добър външен вид, най-големи почитатели и най-добра изпълнителка.

Следва Тейлър Суифт с пет номинации за престижните награди, включително за най-добро изпълнение на живо. Освен с Риана в категорията за най-добра изпълнителка тя ще се конкурира и с Кейти Пери, Пинк и Ники Минаж.

Джъстин Бийбър и Кейти Пери получиха по четири номинации, а много други изпълнители регистрираха хет трик, включително Минаж, Лейди Гага и Карли Рей Джепсън.