Автор
Woman.bg

Хейдън Панетиер изкачва стълби и се "лъже" на масата

В интервюто, което дава за октомврийския брой на Women's Health, 23-годишната актриса споделя какво в ежедневието й я кара да се чувства красива, както отвън, така и отвътре, и разкрива тайните за атлетична фигура, здравословно хранене и упражнения, поддържащи миниатюрната й фигура в съвършена форма.

„Хората могат за познаят кога си щастлива да бъдеш себе си и кога не. И това е самата истина. Пораствайки аз започнах да осъзнавам, че начинът, по който се движиш и светлината, струяща от очите ти са най-атрактивната част от същността ти.”

Пред изданието тя разказва и малките трикчета, с които поддържа свежия си външния вид и прословутия си блестящ тен с „цвят на медена бисквитка”.



Тя винаги използва малки количества бронзант – „Слагам бронзова пудра около лицето, непосредствено до корените на косата. Освен това я използвам и като сенки за очи. Тя придава перфектен и естествен контур на лицето и подчертава цвета на очите.” След това нанася пудрата и върху шията и деколтето, за да накара кожата си да засияе.



Хейдън смята, че вътрешната красота и по-важна от външната. Нейните съвети за „влюбване” нея включват на първо място прошка към злобните коментари на хората.

Актрисата си спомня дните, когато била едва на 16 и в медиите се появила нейна снимка в гръб, под която подигравателно акцентирали върху целулита й.

„Бях обидена. Това ме накара да намразя тялото си за дълго време. Но въпреки това си спомням, че отвреме-навреме си напомнях, че красотата всъщност е въпрос на мнение, а не на факти. И това ме караше да се чувствам по-добре.”

Хейдън признава, че е намерила много забавен начин да спортува и поддържа фигурата си: „Най-добрата ми приятелка, Ейми, има фобия от асансьори, така че постоянно изкачваме стълби. Не рядко се качваме пеша до 12-тия етаж.” Освен това актрисата се занимава с Бикрам йога, която й помага да детоксикира тялото и ума си – „Натоварващо е, но се потиш и изкарваш токсини и излишна вода от тялото си.”



Голямата "битка" на Панетиер обаче е с храната. „Да се храня здравословно значи да влизам в постоянна битка със себе си. Обожавам чипс.” Но веднъж събрала куража да се въздържа от вредните си навици на масата, тя започва да прилага прост трик – първо хапва нещо здравословно, обещавайки си, че след това може да изяде каквото друго пожелае. „Накрая се оказва, че съм сита и мога да пропусна нездравословните храни. Така се лъжа почти постоянно.”

Освен това, си е забранила да брои калории и да се самоизмъчва от угризения след всяко прегрешение – „Винаги разбирам кога съм прекалено обсебена от страха да не напълнея – чувствам се постоянно под стрес и качвам килограми.”