Днес ви представяме втората част на материала ни за най-красивите и приказни хотели в света, които трябва да посетите.

Le Mélézin, Коршевел, Франция

Китното селце Коршевел е разположено в гънките на Френските Алпи. То е истински оживен зимен курорт – с ресторанти, модни бутици и нощни клубове.

Le Mélézin пък е бутиков хотел, основан през 1992 г., който предоставя на гостите си истински френски шик на ски пистите. Хотелът е малък – само с 31 стаи и апартаменти, а сред по-екстремните услуги са хели ски, катерене на ледници и други.

Vigilius Mountain Resort, Южен Тирол, Италия

На 1 500 м надморска височина, в сърцето на Доломитите, се намира Vigilius Mountain Resort. До него не може да се стигне лесно, което го прави перфектен за разтоварваща почивка от напрегнатото ежедневие.

Комплексът, освен това, е напълно еко и не изхвърля вредни емисии в атмосферата. Дълбокият сняг през зимата позволява ски разходки или пък алпийски спускания. Лифтът започва още от вратата на сградата. Можете да си наемете инструктор за всичко – ски, йога, гимнастика и т. н.

Kempinski Hotel Mall of the Emirates, Дубай

Ски в Дубай? Не е невъзможно. В Дубай логиката се разчупва. Ски курортът е изкуствен, естествено. Има 5 писти с различна сложност на спускане, покрити изцяло с изкуствен сняг.

Гледката през прозореца на стаята ви пък ще ви накара да забравите, че всъщност сте в горещата пустиня.