Предлагаме ти няколко храни и напитки, с които да експериментираш и опиташ, когато си в особено настроение, за да видиш ефекта, които ще постигнат те върху твоята емоционалност.

Когато се чувстваш: ядосана

Ядки

Ядките, и особено орехите и бадемите съдържат вещества, които ще те накарат да се чувстваш по-спокойна и да релаксираш по-добре.



Когато се чувстваш: уморена

Грозде

Когато умората те е обзела, е време да си хапнеш грозде и мигновено ще се почувстваш пълна с енергия! Освен това, то съдържа полезни за организма ти антиоксиданти.



Когато се чувстваш: стресирана

Черен шоколад

Лекарите са го доказали: когато се чувстваш стресирана, е време за черен шоколад! Без повече оправдания, отиди да си избереш натурален черен шоколад с най-високия какаов процент!

Още по темата четете тук: Продукти, понижаващи апетита

Когато се чувстваш: уморена от физическо натоварване

Ананас

На следващия ден след тежко физическо натоварване или фитнес, е време да добавиш кубчета ананас към своето смути, или да си хапнеш от изключително вкусния плод. В него се съдържат достатъчно протеини, които ще помогнат на тялото ти да се регенерира.

Още по темата четете тук: Млечен коктейл с ананас и манго



Когато се чувстваш: притеснена

Зелен/всякакъв вид чай

Дори само държането на чаша топъл чай ще те отпусне и накара да се почувстваш по-добре. Замени кафето със зелен чай сутрин и си гарантираш един страхотен ден!

Когато се чувстваш: тъжна

Кафе-лате

Въпреки, че казват, че чистото кафе предизвиква разтреперване и стрес, диетолози са категорични, че ако си поръчаш слабо кафе с мляко и канела, това ще ти помогне да се почувстваш по-щастлива. Комбинацията между кофеина в кафето и протеина в млякото има добро действие върху психиката.