Кейт Хъдсън несъмнено е една от най-харизматичните дами в Холивуд, но тя пленява не само с широката си усмивка, а и с идеалната си фигура.

Актрисата признава, че дължи перфектния си външен вид на балансирано хранене и упорити всекидневни тренировки. А какво точно представляват хранителният и тренировачният режим на звездата, може да разберете в следващите редове:

Не е от момичетата, които си падат по закуската

Кейт признава, че много добре знае, че закуската е най-важното хранене за деня, но въпреки това не закусва.

Просто не съм от хората, които са гладни сутрин. "Знам, че пропускането на това ядене не е добре за мен, но просто не мога да ям в ранните часове на деня. А всъщност всеки път когато закусвам, се чувствам много добре и през целия ден ям по-малко, включително и вечер."

Сутринта на Кейт по принцип започва с чаша кафе и зелено смути. След сутришното кардио пък изпива чаша протеинов шейк.

За обяд обикновено яде салата, следва следобедна закуска, нещо малко преди вечеря и лека вечеря. Всъщност миналата година в интервю за списание Self Кейт заяви, че разделя храната, която ще приема през деня, на пет малки порции, които да яде през няколко часа.

"Да" на алкалната диета

Хъдсън разкрива, че от години е на високо алкална диета, което означава, че залага на храни, като аспержи, броколи, тиквички, карфиол, картофи, моркови, целина, банани, спанак, стафиди, цитруси, авокадо, лешници, зелен боб и домати, а избягва такива, които са с висока киселинност, като кисело мляко, пълномаслено прясно мляко, различните видове сирена (моцарела, пармезан, чедър), масло, леща, бял хляб, фъстъци, яйца, орехи, пилешко месо, наденици, телешко, пъстърва, овесени ядки, кафяв ориз, сьомга и риба тон.

Като актрисата допълва, че 60-80% от дневния ѝ прием на калории идва предимно от консумацията на тофу, определени ядки, плодове и зеленчуци.

Все пак Кейт признава, че дори да спазва определен хранителен режим, от време на време си позволява леки отклонения.

"Ако ми се иска да вечерям в някой ресторант с вкусна храна, просто излизам и го правя, наслаждавайки се на ястия, които не се вписват в хранителния ми режим. Поне веднъж седмично си го позволявам. Понякога на човек му се правят неща, които не са много здравословни за него", категорична е сладураната.

За скачането на въже с любов

Хъдсън разбира се залага не само на правилното хранене, но и на усилени тренировки.

"Аз съм ранна птица, затова е най-добре да тренирам сутрин, веднага след като се събудя. Сутрешните тренировки ме зареждат с бодрост за целия ден и ме отървават от необходимостта да губя време за упражнения по-късно".

Като актрисата пояснява, че любимата и тренировка е скачане на въже.

"Обичам да скачам на въже, тъй като това е едно от най-тежките кардио-упражнения, а при това става толкова лесно. Обикновено правя по 3 серии на ден, като всяка трае само 20 минути. Въпреки това се поразявам колко се потя от това!"

Постоянството според Кейт е задължителното условие за хубава фигура. Ако не превърнеш упражненията в част от живота си, не можеш да постигнеш идеална линия. Това обаче не означава, че трябва да посветите цялото си време и всичките си сили на фитнеса.

"Не мога да кажа, че тренирам по много, но го правя редовно. Неизвестно защо хората си мислят, че за положителен резултат трябва да тренират по два часа и половина, но не е така. Можете да тренирате по 20-40 минути, но редовно. Резултатът ще е същия. При това обаче не бива да правите прекъсвания, тоест дни, през които не тренирате, включете тренировките в ежедневната си рутина", съветва Кейт.