Автор
Woman.bg

Идеална за студено време: Морковена супичка

Необходими продукти за 4-5 порции:

1 с. л. масло
1 стрък праз или лук, ситно нарязани
300 г настъргани моркови
2 картофа, обелени и нарязани на малки кубчета
150 г топено сирене, нарязано на кубчета
сол и пипер на вкус

Четете още: Картофени палачинки

Начин на приготвяне:

В загрятото масло се слагат празът, морковите и картофите. Разбъркват се 5-6 мин. с 1 ч. ч. вода, докато се задушат и поомекнат.

Зеленчуците се заливат с 1,5 л студена вода, добавят се кубчетата сирене и супата се слага да заври на умерен огън, като от време на време се разбърква, за да се разтопи сиренето по-равномерно. Подправя се със сол и пипер на вкус. Като поври на слаб огън 10 мин., супата е готова. Сервира се с крутони или запечена филийка със сирене или кашкавал.

Източник: menumag.bg