Време е да си направите есенен пикник и тази година!

Сигурно вече малко ви е писнало от скара и печени на жар картофи, а и тези ястия отнемат твърде много ценно време. През последните топли дни вместо да готвите е по-добре да се наслаждавате на гледката на синьото небе, да се радвате на слънцето и да се боричкате с някого в купчините есенни листа. При това разбира се никой не ви забранява и да си похапнете! Нека този пикник ви зарадва не само с красотата на природата, но и с насладата от вкусна и лесна за приготвяне храна.

Италиански брускети



Брускетата представлява отворен или затворен сандвич с различни видове плънка. Брускетите първо трябва да се поизсушат на фурна и чак след това се пекат. Хлябът трябва да стане хрупкав! Подсушените филийки се запичат в тостер до апетитна коричка, натъркват се с чесън, поръсват се със зехтин и пипер и накрая се покриват с плънка по ваш избор.

Можете да пробвате класическия вариант с домати и босилек или пък да си измислите плънка сами – развихрете фантазията си!

Картофена салата



Картофената салата е добре да е топла – така ще ви се услади още повече в хладните есенни дни. В нея можете да добавите каквото си искате – рукола, целина, маслини, кисели краставички или нещо по ваш избор. Можете да я забъркате с майонеза или с обикновен дресинг от олио и оцет.

Единственото правило е да ползвате такива сортове картофи, които не се разкашкват. Но и този проблем можете лесно да избегнете, ако варите картофите с кожата!

Бурито в питка за дюнер



Бурито е мексиканско ястие, което обикновено се прави с тортила. Вместо нея обаче можете да използвате и обикновена питка за дюнер. Плънката се прави от запържена кайма, гъби, фасул, ориз, кашкавал и зеле. Завийте плънката в питката и вашето бурито е готово за консумация!

Рулото може да се изпече на скара и тогава ще се превърне в друго ястие – чимичанга.

Можете да си направите и бурито с плънка от плодове.

Шишчета


Да, шишчета – но не задължително или само с парчета месо, а с каквото си поискате! Най-важното при тях е да са красиво подредени – можете да нанижете плодове, парченца сирене, риба, скариди и различни зеленчуци. Те ще са не само вкусни, но и много удобни за ядене на открито, а няма да ви отнеме почти никакво време да ги приготвите.

Как да се храните през есента? Вижте тук