Въпреки че всички продукти за коса на пазара твърдят, че съдържат „натурални продукти“, няма нищо по-добро от това да си направиш собствени приготвени вкъщи.

Предлагаме ти няколко рецепти - идеи за домашни балсами за коса.

Балсам с майонеза

Необходими продукти:
½ чаша майонеза+1 яйчен белтък(разбит)+1/2 чаша кисело мляко(можеш да си вземеш такова с ванилов аромат, за да ухае косата ти по-добре)
Смеси съставките в дълбок съд и после нанеси сместа по косата си, като започнеш от корените. След като намажеш цялата грива, покрий с шапка за вана и изчакай да подейства около 30 минути. Мазната основа на тази маска ще помогне на косата ти да изглежда бляскава, а цветът да изглежда по-ярък.

Дневният режим за красота на Бехати Принсло

Балсам „бананов шейк“

Съставки: 2-3 меки банана+1 чаша кокосово мляко+2 супени лъжици мед(ако имаш къса коса – половината количество)
Тази направи-си-сам рецепта включва толкова вкусни продукти, че ще ти се иска да ги изядеш! Кокосовото мляко и бананът нежно овлажняват косата ти и й дават много блясък. Използвай блендер, за да смесиш продуктите, след което нанеси и остави да подейства за около 15 минути.

Балсам с ябълков оцет

Тази рецепта е лесна за приготвяне и много ефективна, поради това, че се състои само от 2 продукта – ябълков оцет и вода. Балсамът ще ти помогне да се пребориш със сухотата на косата, както и със заплитащите се краища. Масажирай за около 1-2 минути преди да изплакнеш балсама от косата си.

Когато смяната на цвета е ключ към славата