За изключително кратко време Нина Добрев успя да спечели сърцата на много хора по света.

Тя е усмихната, красива, позитивна и е българка.

Затова днес решихме да ви споделим няколко интересни факти за нея:

1. Откритие

Много актриси си мечтаят да бъдат открити случайно. На Нина обаче й се случва точно това, агент, който търси таланти я открива докато тя си учи кротко в Armstrong Acting Studio в Торонто.

2. Нина = Елена

Нина успява да победи доста актриси в борбата за ролята на Елена Гилбърт, включително и Ашли Симпсън. Можете ли да си представите Стефан и Деймън в борба за по-малката сестра на Джесика Симпсън?

3. Българска красота

Всички знаем, че Нина е българка, бъдещата звезда е родена в София и заминава заедно с родителите си за Канада, когато е едва на две годинки.

4. Какви езици знае Нина?

В един от епизодите Нина говори доста развален български, в действителност тя твърде, че владее, освен родния ни език и френски.

5. Любов на снимачната площадка

Всички знаем, че в момента Нина има връзка със страхотния Иън Сомърхолдър. Преди него, обаче тя беше свързвана с друг свой колега. Докато играеше във филма „Гимназия Деграси” тя беше свързвана с актьора Даниел Кларк, който също играе в тийн сериала.

6. Нина и Хари

Нина е голяма фенка на поредицата за Хари Потър. Докато беше на посещение в Орландо, тя не пропусна да посети Harry Potter World, където се снима със своя приятелка.

7. Как се поддържа във форма?

Нина има страхотна фигура. Актрисата я поддържа с джогинг и йога, тя дори демонстрира своите йога умения по време на интервю с Конън О Брайън.

8. Гимнастичка

Като малка Нина е взимала уроци по художествена гимнастика, а през 2005 г. дори участва в световното първенство в Копенхаген.

9. Кои са приятелите й

Нина отпразнува 24-тия си рожден ден в компанията на гаджето си Иън Сомърхолдър. Освен него гости бяха и други „вампири” – Анна Кендрик и Ники Рийд от „Здрач”.

10. Котките

Нина и Иън обожават котките. Актрисата дори преоблече като дядо Коледа домашния си любимец тази година.

11. Мечтата на дизайнера

Звезди като Нина са мечтата на всеки дизайнер. През 2012 г тя спечели няколко класации за най-добре облечена знаменитост. А освен това на събитието Costume Institute Gala в Ню Йорк си спечели честта да се появи с рокля ушита специално за нея от Donna Karan.