Супермоделът Ирина Шейк предизвика възмущение със своя топлес снимка.

Красавицата се включи в кампанията в защита на нигерийските ученички, отвлечени от ислямистки екстремисти, но подкрепата й предизвика бурни реакции, а снимката й бе публично порицана.

Обществени личности като Мишел Обама, Хилари Клинтън, Ан Хатауей, Адриана Лима и Анджелина Джоли, се изказаха в подкрепа на момичетата, отвлечени от училището си в северната част на Нигерия.

Социалната мрежа Туитър поведе защитна кампания, наречена "Върнете обратно нашите момичета" и призова всеки да се включи със снимка, на която държи този надпис.

Множество знаменитости, сред които и Ирина Шейк, вдигнаха табелки в подкрепа на кампанията, но не предизвикаха подобни реакции. Красивата брюнетка реши да призове връщането на момичетата топлес, прикривайки гърдите си с посочения надпис.

Много от потребителите в Туитър нарекоха модела егоцентрична и нахална, но тя никак не се трогна от нападките по неин адрес.

В отговор на множеството обвинения Ирина написа изречение в социалната мрежа, с което сложи край на дискусиите по темата: "Тигърът не губи съня си, заради разсъжденията на овцете".