"Искам най-после да родя!" Сигурно това е всекидневната мисъл на бъдещите мами в напреднала бременност, които трябва да се справят с горещините, киселините и голямото бебе.

Ето няколко нестандартни метода за по-бързо раждане, част от които не са за препоръчване.

Повече секс

Анкета, проведена сред 201 жени, показва, че повече секс в последните дни на бременността води до по-бързо раждане. Доказано е, че през третия триместър подготвителните контракции са по-силни след секс, но няма данни да водят до появата на истински.



Пикантна храна

Този тип храна не се препоръчва по време на бременността, защото може да предизвика сериозен дискомфорт в стомаха. Той пък може да доведе до раждане.

Стимулиране на зърната на гърдите

Метод, който лекарите не препоръчват. Вследствие на него се засилва произвеждането на хормона окситоцин, който може да предизвика силни контракции, които не подлежат на контрол.

Рициново масло

Изследвания вече доказаха, че рициновото масло е ефективно при предизвикване на раждане. Но не е препоръчително. Защото може да причини диария и дехидратиране.

На кино

Абсолютно недоказуема теория е тази, че мамата в напреднала бременност може да роди по-бързо, ако посети киносалона. Единствената причина за това може да е фактът, че киното напряга сетивата и може да превъзбуди не само бременната, но и бебето.

Източник: dete.bg