Повече от 60% от жените, които наскоро са станали майки, искат да си направят пластични корекции по тялото, показва статистиката в САЩ, цитирана от БГНЕС.

Проучване показва, че 62% от нежния пол са готови на "радикални" мерки, за да се върнат към добрата си форма. Най-предпочитани пластични операции след бременност са повдигане на гърдите, намаляване на корема и липосукция.

Както отбелязва един от водещите автори на изследването Матю Шулман, професор по пластична хирургия в медицинския университет в Манхатън, Ню Йорк, съвременните майки настояват за операция веднага след раждането. За разлика от тях, жените в миналото са прибягвали до пластични намеси в по-зряла възраст - на 50-60 години.



Сега това става най-често една година след раждането на новия член на семейството. Според хирурзите това се дължи на факта, че пластичната хирургия вече е много по-достъпна и не се смята за нещо срамно.

Хормоналните промени по време на бременност, особено след раждането на второ дете, оказват отрицателно въздействие върху женското тяло. Жените страдат най-често от излишни килограми, стрии и по-малка еластичност на кожата.

Почти невъзможно е да се отървете от мазнините по талията и бедрата единствено с тренировки. Операцията продължава само пет часа, а разходите за нея са средно 20 000 долара. Източник: dete.bg